BMW voegt veel opties toe aan autodeelprogramma ReachNow

ReachNow BMW

11-04-2016 16:18 | Door: Dimitri Reijerman

BMW gaat zijn Europese DriveNow-autodeelconcept onder de naam ReachNow ook aanbieden in de Verenigde Staten. Een ReachNow-abonnee krijgt tal van flexibele deel- en huurmogelijkheden, claimt de autofabrikant.

ReachNow start in eerste instantie in de stad Seattle. Andere Amerikaanse steden zullen snel volgen, zegt de Duitse autobouwer. De vloot van ReachNow bestaat uit 370 BMW- en Mini-auto's, waarbij 20 procent elektrisch aangedreven BMW i3's.

De autodeeldienst kost $ 0,49 per minuut en $ 0,30 als de auto stilstaat. BMW belooft klanten een laagdrempelige registratiemethode via een mobiele app. Deze app is ook nodig om de autodeuren te openen na een goedgekeurd huurverzoek.

Aanvullende diensten

BMW levert diverse aanvullende diensten bij ReachNow. Zo kan de deelauto voor de deur worden afgeleverd en het is mogelijk om de huurperiode van een ReachNow-auto met meerdere dagen te verlengen. Daarnaast is ReachNow ook te gebruiken in gesloten groepen, zoals BMW eerder deed in het Rotterdamse Timmerhuis en abonnees kunnen ook hun eigen BMW verhuren als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn. Later dit jaar wil BMW ook deelauto's met chauffeur gaan aanbieden.

Met ReachNow zet BMW nog meer in op de veranderende mobiliteitsmarkt in met name steden. Het autoconcern concurreert daarmee met onder ander diensten als Uber en Lyft.

 

 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BMW | Foto: BMW (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit