Vliegtuigfabrikant verkoopt 65 elektrische lesvliegtuigjes

Sun Flyer

12-04-2016 10:34 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse firma Aero Electric Aircraft Corporation (AEAC) zegt inmiddels 65 orders binnen te hebben voor de Sun Flyer. Dit elektrische lesvliegtuig met zonnepanelen op de vleugels maakt nog dit jaar zijn luchtdoop.

Het toestel heeft een Emrax 268-elektromotor. Deze motor kan 100 kilowatt, ofwel 135 paardekrachten, ontwikkelen. Zeven LG-accupacks zorgen voor de energieopslag, waarbij de accu's voldoende energie leveren om het duurzame en emissieloze toestel zo'n drie uur in de lucht te houden.

Sun Flyer

Het eenmotorige lestoestel, waar twee personen in kunnen, bevat zonnepanelen op de vleugels. Deze wekken tot 2 kilowattuur aan elektriciteit op. Deze panelen kunnen in twee tot drie dagen het gehele accupack vullen, maar de lestoestellen zullen vooral aan snelladers worden gekoppeld.

Ook is het toestel uiterst stil: de Sun Flyter ontwikkelt slechts 55 decibel bij het opstijgen. Daarmee kan het lestoestel ook op vliegvelden vlak bij bewoond gebied ingezet worden.

Hoewel de Sun Flyer nog zijn eerste officiële vlucht moet maken en wacht op goedkeuring, denkt AEAC het elektrische lesvliegtuigje eind 2017 op de markt te kunnen brengen. Het heeft inmiddels al 65 bestellingen in zijn orderboek kunnen noteren, voornamelijk van bedrijven die vliegscholen exploiteren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AEAC | Foto: AEAC

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit