Faraday Future start bouw van duurzame fabriek

Faraday Future

14-04-2016 18:54 | Door: Dimitri Reijerman

Faraday Future is in de woestijn van Nevada begonnen met de bouw van een fabriek voor elektrische auto's. De productiefaciliteit zal de benodigde energie zelf op duurzame wijze opwekken.

In nog geen twee jaar tijd moet de fabriek van de autofabrikant klaar zijn, terwijl er normaliter vier jaar nodig zou zijn voor een dergelijk omvangrijk bouwsel. Het project gaat $ 1 mrd kosten en moet uiteindelijk werk leveren voor circa 4.500 personen.

Net als de Gigafactory van Tesla is de fabriek zelfvoorzienend op het gebied van energie. Naast zonnepanelen op het dak van de fabriek moeten ook windmolens en aardwarmte energie leveren.

Mysterieuze toekomstplannen

Faraday Future heeft nog niet aangegeven welk type elektrisch voertuig het bedrijf in zijn fabriek wil produceren. Het bedrijf opereert met veel geheimzinnigheid, maar presenteerde begin dit jaar al wel een conceptcar. Deze FFZero1 zou een vermogen hebben van 1.000 paardenkrachten.

De firma zegt dat de basis van de FFZero1, variable platform architecture geheten, dankzij zijn modulaire karakter snel is te gebruiken voor een nieuw type auto. Ook werkt het bedrijf, dat zijn ontwikkelkosten grotendeels met Chinees investeringsgeld dekt, samen met Aston Martin.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Faraday Future | Foto: Faraday Future

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit