Vliegen door het militaire luchtruim draagt bij aan CO2-reductie

Vliegen door het militaire luchtruim draagt bij aan CO2-reductie

10-06-2013 14:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Passagiersvliegtuigen mogen vanaf deze zomer door het militaire luchtruim boven de Benelux gaan vliegen. Dat scheelt tijd, geld en CO2-uitstoot.

Dat is onderdeel van een akkoord tussen Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) en Eurocontrol, dat een overkoepelende Europese luchtverkeersleiding wil ontwikkelen. De drie partijen praten over het delen van het luchtruim boven de Benelux.

Als passagiersvliegtuigen door het militaire luchtruim mogen vliegen, kunnen Nederlanders deze zomer sneller naar Zuid-Europa vliegen. Ook kunnen de vliegtickets dan goedkoper worden, meldt De Telegraaf.

‘Passagiersvliegtuigen hoeven daardoor veel minder om te vliegen. Alleen als de militairen echt oefenen, mag je niet door hun gebied. Een enorme verbetering. Rechtstreeks vliegen scheelt in tijd, brandstofverbruik en CO2-uitstoot’, zei LVNL-topman Paul Riemens tegen De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf Foto: archangel 12 via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit