‘Apple’s iCar is een deelauto en komt uit oude Mini-fabriek’

apple

18-04-2016 14:31 | Door: Erik Verheggen

Apple werkt in Berlijn aan zijn elektrische auto. De techreus zou zijn auto in Duitsland als onderdeel van een deelautodienst aan de man willen brengen. Zelfrijdend is de wagen echter nog niet.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) op basis van anonieme bronnen. De productie zou plaatsvinden in de Oostenrijkse fabriek van de Canadese fabrikant Magna. Die fabriek heeft capaciteit over voor honderdduizenden auto’s per jaar na het wegvallen van de productie voor Mini.

Volgens de Frankfurter Allgemeine werkt een team van oud-medewerkers uit de Duitse automobielindustrie op een geheime locatie in Berlijn aan de auto. Apple mikt er volgens de Duitse krant op om de auto in 2019 of 2020 op de markt te brengen als deelauto. De keuze voor carsharing zou uit nood geboren zijn: Apple heeft nog geen netwerk van dealers en onderhoudsbedrijven.

Ondanks alle geruchten is de Apple-auto geen zelfrijdend model. De Frankfurter Allgemeine meldt dat het bedrijf uit Cupertino die functionaliteit eventueel later wil toevoegen.

Onduidelijk is of de Duitse marktintroductie als deelauto model staat voor het wereldwijde verkoopmodel.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FAZ | Foto: Håkan Dahlström, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit