1 op 3 Nederlanders wil e-bike pakken naar het werk

e-bike

21-04-2016 09:49 | Door: Dimitri Reijerman

Meer dan een op de drie Nederlanders wil op een elektrische fiets stappen als deze door de werkgever wordt verstrekt. Bij afstanden tot 25 kilometer ligt dat percentage zelfs op 47 procent.

Dat meldt Univé op basis van een door Gfk uitgevoerd onderzoek onder 1.110 respondenten. Volgens Univé zien veel Nederlanders de e-bike als een praktisch vervoermiddel voor de langere afstanden. Alleen de hogere aanschafprijs van elektrische fietsen, gemiddeld € 1.100 euro, vormt een drempel. Hierdoor gebruikt slechts 7 procent een e-bike van de in totaal 40 procent van de ondervraagden die naar school of werk fietst.

Als de werkgever een e-bike ter beschikking stelt, zijn echter veel meer mensen bereid om de duurzame e-bike te pakken: 47 procent zegt dat te zullen doen. Dan moet de woon-werkafstand wel beperkt zijn tot maximaal 25 kilometer. Ook heeft 1 op de 10 ondervraagden belangstelling voor lease-constructies.

De opkomst van de elektrische fiets zorgt voor een flinke toename van het aantal verzekeringen voor dergelijke fietsen, meldt Univé. Opvallend is wel dat de gemiddelde schadelast het hoogst ligt bij de groep volwassenen van 25 tot 49 jaar. Jongeren en 50+ dienen minder hoge claims in.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Univé | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit