Volvo: '1 miljoen elektrische en hybride auto's in 2025'

Volvo

21-04-2016 13:40 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo wil eind 2025 in totaal meer dan 1 miljoen auto's hebben verkocht die geheel elektrisch of hybride zijn uitgevoerd. In 2019 wil de autofabrikant zijn eerste geheel elektrische auto op de markt brengen.

Hakan Samuelsson, CEO van Volvo, spreekt over een 'doelbewust ambitieuze' doelstelling. Naast de ontwikkeling van een volledig elektrisch model, brengt de Zweedse autobouwer de komende jaren voor elk regulier model minimaal twee hybride varianten uit.

elektrische volvo

Volvo stelt dat zijn nieuwe platformen, scalable product architecture (SPA) voor compacte auto's en compact modular architecture (CMA) voor grotere modellen, een goed uitgangspunt vormen voor de bouw van hybrides en geheel elektrische auto's. De 90- en 60-serie verschijnen op basis van de SPA-architectuur en de aankomende 40-serie op CMA. Al deze auto's krijgen hybride uitvoeringen.

Het is echter nog onduidelijk hoe Volvo zijn eerste volledig elektrische auto precies gaat vormgeven, maar in 2019 moet deze marktrijp zijn.

Duurzaamheidsagenda

Volgens Volvo maken de nieuwe doelstellingen voor een overstap naar elektrische voertuigen onderdeel uit van de duurzaamheidsagenda van het bedrijf. Tot nu toe heeft de autobouwer nog geen belangstelling getoond voor voertuigen die op waterstof rijden, een duurzame brandstof waar Toyota zich op richt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit