Zakelijke gebruikers geven elektrisch rijden 7,8

Zakelijke gebruikers geven elektrisch rijden 7,8

14-06-2013 11:08 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een 7,8 als rapportcijfer is nog niet zo slecht in zesjesland Nederland. Zakelijke rijders geven dat cijfer aan elektrische auto's.

Dat blijkt uit een landelijke enquête van Agentschap NL. De enquête is in het voorjaar gehouden onder zakelijke gebruikers van elektrische of plug-in voertuigen.

Elektrische boten (8,1) en de volledig elektrische personenauto (8,0) scoorden het hoogst van alle vervoermiddelen. De iets lagere scores voor bestel- en vrachtauto's, scooters, en bijzondere voertuigen brachten het gemiddelde op 7,8. Volledig elektrische auto's worden hoofdzakelijk ingezet voor zakelijke ritten (54 procent) en woon-werkverkeer (21 procent).

De positieve ervaringen van deze gebruikers sorteren effect: twee derde van de ondervraagden wil nog meer elektrische voertuigen in gebruik nemen. De belangrijkste redenen om te kiezen voor elektrisch vervoer zijn milieuvriendelijkheid, CO2-reductie en het bedrijfsimago.

Maar er zijn ook belemmeringen. Bekende hindernis is de beperkte actieradius van elektrische auto's. Ruim tachtig procent ervaart dit in meer of mindere mate als hindernis. Ook de benodigde toestemming voor een (openbaar) laadpunt geldt als knelpunt.

Bijna 80 procent van de respondenten noemt belastingvoordeel als maatregel van de overheid om belemmeringen weg te nemen en elektrisch vervoer nog aantrekkelijker te maken. Ook speciale parkeerplaatsen, aankoopsubsidies en voorkeursbeleid in de stad zijn volgens de respondenten stimulansen.

Bron: Automobiel Management

Foto: motorblog via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit