Strukton doet proef met elektrische leaseauto's

Strukton

22-04-2016 11:41 | Door: Dimitri Reijerman

Strukton is samen met zijn zusterorganisaties Centric en Antea Group begonnen met een pilot rondom elektrische leaseauto's. Doel van het project is CO2-reductie.

Medewerkers van Centric krijgen de beschikking over zeven elektrische voertuigen, Antea één en voor Strukton-medewerkers zijn vijf elektrische auto's aanwezig. Tijdens de pilot zal Strukton diverse zaken monitoren en rapporteren.

Het bouw- en spporbedrijf wil naar eigen zeggen met de ervaringen in de pilot onder andere vaststellen hoe de laadvoorzieningen op de kantoren moeten worden ingericht. Ook het mobiliteitsgedrag van de gebruikers van de elektrische vloot zal worden gevolgd.

Minder CO2-uitstoot

Strukton zegt dat de vloot aan elektrische voertuigen bedoeld is om de CO2-voetafdruk van het concern te verkleinen. In februari van dit jaar tekende het bedrijf de Cleaner Car Contracts van de stichting Natuur & Milieu. Het doel is om in 2020 een uitstoot te realiseren van maximaal 95 gram CO2 per kilometer per auto.

De deelnemers van Strukton krijgen overigens ook de beschikking over NS Business Cards en medewerkers kunnen high speed e-bikes reserveren. Ook promoot het bedrijf videoconferencing en alleen zuinige leaseauto's zijn nog toegestaan.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Strukton | Foto: By AlfvanBeem (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit