Solar Impulse 2 weet succesvol te landen in Californië

Solar Impulse 2

25-04-2016 09:44 | Door: Dimitri Reijerman

De Solar Impulse 2, een vliegtuig dat vliegt op basis van zonne-energie, is na een vlucht van drie dagen over de Stille Oceaan veilig geland in het Californische Mountain View.

Het zonnevliegtuig vloog vlak voor de landing in Californië nog een rondje over de Golden Gate Bridge in San Francisco. Na de landing van het toestel kreeg piloot Bertrand Piccard en zijn Zwitserse Solar Impulse-team nog een onverwacht bezoekje van Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page.

De Solar Impulse 2 was vorige week opgestegen vanuit Hawaï. De vlucht naar Californië duurde in totaal 62 uur. Het Solar Impulse-team is nu ongeveer halverwege de reis van ongeveer 35.000 km rond de aarde met in totaal twaalf etappes.

De vlucht naar Californië vergde veel voorbereiding. Nadat het toestel in maart 2015 in Hawaï was geland, was een pauze nodig om defecte accu's te repareren. Nu het toestel in Californië is geland zal het team de voorbereidingen beginnen om het toestel naar New York te laten vliegen. Uiteindelijk moet de Solar Impulse 2 landen in Abu Dhabi, het oorspronkelijke vertrekplaats van het zonnevliegtuig.

Met de Solar Impulse 2 wil het Zwitserse team laten zien dat het mogelijk is om een vliegtuig geheel op zonne-energie te laten vliegen. Daarvoor is het toestel uitgerust met 17.000 zonnecellen op de vleugels. 's Nachts kan het toestel een kruissnelheid van circa 45 kilometer per uur ontwikkelen op de elektriciteit vanuit de accu's.

Solar Impulse

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Solar Impulse | Foto's: Solar Impulse

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit