Volkswagen voorziet SUV van hybride aandrijving

T-Prime Concept GTE

25-04-2016 18:50 | Door: Dimitri Reijerman

Volkswagen heeft een conceptversie van een nieuwe SUV getoond. De T-Prime Concept GTE is voorzien van een hybride aandrijving.

Volkswagen presenteerde het studiemodel tijdens de Auto China 2016-bijeenkomst. De plugin-hybride heeft een 2 liter verbrandingsmotor. Deze krijgt assistentie van een elektromotor met een vermogen van 135 paardenkrachten. Er is 4Motion-vierwielaandrijving beschikbaar.

T-Prime Concept GTE

Volgens Volkswagen kan de hybride zo'n 50 kilometer geheel elektrisch rijden. Ook zorgt de elektromotor voor een lager brandstofverbruik: Volkswagen specificeert 2,7 liter brandstof per 100 kilometer volgens de NETC-norm. De auto accelereert in 6 seconden naar 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid van 224 kilometer per uur behalen.

De T-Prime Concept GTE laat zien dat Volkswagen de komende jaren steeds meer modellen wil gaan uitrusten met hybride aandrijving. Naast een hybride aandrijflijn wil de fabrikant toekomstige SUV's ook voorzien van meer elektronica, zoals een gebogen entertainmentscherm, en bedieningselementen voor touchbediening.

T-Prime Concept GTE

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Volkswagen | Foto: Volkswagen

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit