Pitpoint betreedt Duitse brandstofmarkt met overname

03-05-2016 15:01 | Door: Eelco Brandes

PitPoint clean fuels is van start gegaan in Duitsland. De schone brandstofketen neemt 13 CNG tankstations van Gazu over. In eerste instantie start PitPoint Duitsland in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.

Het bedrijf, voortgekomen uit een fusie tussen CNG Net en LNG 24 begin dit jaar,  is een van de grootste spelers op het gebied van schone brandstoffen in Nederland en heeft ook een netwerk heeft in België. Nu zegt PitPoint hetzelfde doel in Duitsland te willen realiseren: volledig schoon vervoer in 2030. PitPoint Duitsland heeft als ambitie om op korte termijn het netwerk van ‘clean fuel’-stations fors uit te breiden.

LNG en waterstof

PitPoint, dat meer dan zestig tankstations voor groengas in ons land heeft exploiteert tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert het bedrijf in LNG, waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Pitpoint | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit