Innovatieve resonator maakt hybride sportwagen stiller

04-05-2016 08:07 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe resonator van DuPont zorgt ervoor dat de BMW i8 plug-in hybride sportauto stiller is. Dankzij een polyamide worden typische hogefrequentiegeluiden van de luchtinlaat volgens de fabrikant gedempd.

De zogeheten Zytel PLUS 95G35 is een polyamide die wordt vervaardigd met de Shield-technologie van DuPont. Deze technologie zorgt voor een langdurige resistentie tegen de hoge temperaturen en agressieve vloeistoffen die zich onder de motorkap kunnen voordoen, meldt het bedrijf in een persbericht.

Samenwerking

De resonator werd in samenwerking ontwikkeld door BMW Group, DuPont Performance Materials en Mann+Hummel.

Bij de realisatie van de breedbandresonator maakt deze Tier-1-leverancier gebruik van zijn ervaring in heetgaslassen voor de assemblage van twee spuitgegoten onderdelen: de geperforeerde binnenslang en een buitenste meetslang van ongeveer 40 centimeter lengte met geïntegreerde hulpstukken voor brandstoftankventilatie en de blow-by-inlaat.

Vervolgens wordt een extra luchtkanaal dat bestaat uit een elastisch balgsegment van onversterkt zacht nylon gemonteerd. Dit luchtkanaal verbindt de resonator met de luchtinlaatfilter en wordt aan de andere kant aangesloten op de inlaatzijde van de turbolader.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dupont | Foto Dupont (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit