Primeur voor luchthaven Heathrow met hoogste milieucertificaat

09-05-2016 13:37 | Door: Eelco Brandes

Heathrow Airport heeft als eerste vliegveld ter wereld vier Carbon Trust Standards gekregen. Dit is een wereldwijd erkende certificering toegekend voor de milieuprestaties van bedrijven.

De luchthaven krijgt de vier certificaten voor zijn inspanningen voor het milieu in de afgelopen twee jaar, meldt de Britse nieuwssite Business Green. Als eerste heeft Heathrow in 2013 z’n top 20-leveranciers in kaart gebracht. Deze bedrijven zijn samen goed voor 76 procent van de totale koolstofemissies in de productieketen.

Om deze en andere leveranciers te beïnvloeden, heeft de luchthaven het forum Heathrow Sustainability Partnership opgericht, dat praktische oplossingen biedt. De luchthaven blinkt volgens de certificering ook uit in zijn inspanningen om koolstof -en waterverbruik en afvalstromen te verminderen.

70.000 LED-lampen

Zo heeft Heathrow 5 procent minder CO2-uitstoot, heeft de luchthaven geïnvesteerd in 70.000 LED-lampen en is het waterverbruik per passagier met 3,9 procent gedaald. Bovendien is ook de hoeveelheid afval per passagier gedaald met 3,1 procent door 1.800 ton verspild voedsel te composteren.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Business Green  | Foto: Flickr  CreativeCommons (cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit