Tesla wisselt Model S accu in 90 seconden

Tesla wisselt Model S accu in 90 seconden

21-06-2013 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla motors demonstreerde gisteren hoe de accu’s van zijn Model S sedan in 90 seconden verwisseld kunnen worden.

Waar Tesla een paar dagen geleden al de aankondiging deed een demonstratie te zullen geven over het verwisselen van de accu’s van de Model S maakten ze dit gisteren op spectaculaire manier waar.

Op het demonstratie-evenement bij de ontwerpstudio van Tesla in Hawthorne, Californië, legde Elon Musk, CEO van het bedrijf, uit dat het hele proces slechts 90 seconden in beslag neemt en dat de bestuurder gewoon in de auto kan blijven zitten.

Sneller dan tanken

De wisseltechniek bleek significant sneller dan het voltanken van een auto. “We hebben de Model S vanaf het begin al zo ontworpen dat het vervangen van de accu’s sneller is dan dat iemand zijn tank met benzine kan vullen,” twitterde Musk vanmorgen.

Tijdens de demonstratie moest de accuwisseltechniek het live opnemen tegen het voltanken van een auto aan de pomp. In het tijdsbestek dat nodig was om de auto vol te tanken slaagde Tesla er in om twee auto’s te voorzien van een nieuwe accu. Een filmpje van de demonstratie in onderaan het artikel te vinden.

Distributie

Bestuurders kunnen er voor kiezen om de verwisselde accu weer terug te brengen aan het eind van hun reis of om hem te houden. Tesla zal hiervoor later het verschil in rekening brengen. “De service zal ongeveer net zoveel gaan kosten als het vullen van je benzinetank,” aldus Musk.

De accuwisselservice zal uiteindelijk bij elk snellaadstation geplaatst worden. Tot die tijd zal de service eerst op de drukste punten in Amerika worden gebouwd, zoals de I-5 in Californië. De kosten van voor het bouwen van een servicestation worden geschat op €380.000.

Bron: The Verge Foto: connors934 via flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit