Snelste elektrische raceauto van Nissan gaat op voor Le Mans

Snelste elektrische raceauto van Nissan gaat op voor Le Mans

24-06-2013 10:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sneller dan een Ferrari – de nieuwe elektrische raceauto van Nissan kan 300 km per uur. In 2014 neemt hij het op tegen andere raceauto’s tijdens de 24-uursrace van Le Mans.

Het eerste prototype van de ZEOD RC (Zero Emissions On Demand Racing Car) werd zaterdag onthuld op het circuit van Le Mans. De auto gebruikt dezelfde batterij-technologie als de Nissan LEAF, de meest verkochte elektrische auto ter wereld.

Tijdens de autorace in Le Mans in juni 2014 moet de auto in 24 uur zo veel mogelijk rondjes rijden op het racecircuit van Le Mans. Momenteel is de batterij-technologie daar nog niet klaar voor, maar de komende twaalf maanden zullen de ontwerpers verschillende technologieën testen.

Volgens Nissan zal de doorontwikkeling van de ZEOD RC veel nieuwe en verbeterde technologieën opleveren. Die technologieën zullen dan ook weer worden toegepast in consumentenauto’s zoals de Nissan LEAF.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XhBHuIWC6mk

Foto: Nissan

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit