Waarom Hyundai zelf een waterstoftankstation wil bouwen

13-05-2016 07:08 | Door: Eelco Brandes

Hyundai overweegt om een waterstoftankstation te bouwen in de regio Schiphol. Op dit moment zijn er slechts twee waterstoftankstations in Nederland.

Dat zegt Mike Belinfante, manager PR Hyundai Nederland in een video van Autojunk. De infrastructuur op het gebied van waterstof staat volgens hem nog in de kinderschoenen. Wie beschikt over een brandstofcelauto kan op dit moment alleen in Helmond en in Rhoon terecht voor waterstof.

Hyundai wil nu ook gaan inzetten op waterstof. Het merk verkoopt met de ix35 Fuel Cell de enige waterstof-SUV in Nederland.

Landelijke dekking

Verschillende brandstofmaatschappijen werken op de achtergrond aan plannen voor nieuwe stations. De verwachting is dat er in 2018 een landelijke dekking is met zestien waterstoftankstations.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Autojunk | Foto: Flickr  Creative Commons  (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit