Nissan treedt in voetsporen Tesla met thuisaccu

17-05-2016 12:12 | Door: Eelco Brandes

Nissan gaat een thuisaccu, genaamd XStorage, lanceren. Deze is gevuld met oude batterijen uit elektrische auto´s.

Steeds meer fabrikanten leveren een thuisaccu voor de meterkast. Automaker Tesla kwam al eerder met de Powerwall, een soortgelijke accu. De XStorage beschikt over 4,2 kilowattuur. Ter vergelijking, de Tesla Powerwall beschikt over 6,4 kilowattuur, meldt Egear.be.

De accu is bedoeld om groene stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen op te slaan of zichzelf op te laden wanneer de stroomprijzen laag zijn. Op momenten dat de energieprijzen hoog zijn, kan een huishouden dan overschakelen op de batterij.

Stroomnet

Naast de thuisaccu gaat Nissan ook experimenteren met het aansluiten van elektrische auto's aan het stroomnet. Daarvoor werkt de automaker samen met een Britse netbeheerder.

Door de auto's aan het net te hangen kunnen pieken in de stroomvraag beter worden opgevangen. Bovendien krijgt iemand die met zijn auto stroom levert aan het net, een financiële vergoeding.

September 2016

De Nissan XStorage kan worden gereserveerd vanaf september 2016. Volledig geïnstalleerd kost de thuisbatterij € 4.000, terwijl een geïnstalleerde Powerwall € 6.000 € à 7.000 kost. Nissan verwacht de eerste vijf jaar 100.000 units van de XStorage te verkopen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Egear.be | Foto: Nissan (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit