Bliksemsnel record voor elektrische auto

Bliksemsnel record voor elektrische auto

28-06-2013 10:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drayson Racing vestigt nieuw ‘World Electric Land Speed Record’ met de B12 69/EV

Meer dan 320 kilometer per uur. Het Britse raceteam Drayson Racing heeft het snelheidsrecord voor elektrische auto’s lichter dan 1.000 kilogram verbeterd.

Op het Engelse Elvington Airfield werd het oude record van Battery Box General Electric van 281,6 kilometer per uur, dat gevestigd werd in 1974, overtroffen met 47 kilometer per uur.

De raceauto met de onuitspreekbare naam B12 69/EV van het Drayson Racing Team werd bestuurd door Lord Drayson de voormalig  Britse minister van wetenschap. De auto zette een nieuwe recordsnelheid neer van 328,604 kilometer per uur.

De racewagen heeft een 850 pk sterke elektrische aandrijflijn. Met deze krachtbron kan de auto in 3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken.

Hongerig naar records

Het Britse team wil het niet bij dit record laten. Het is hongerig naar meer en wil onder andere proberen de e-M3, een elektrische auto van het Kroatische Rimac Automobili, te overtreffen als de snelst accelererende elektrische auto. Het huidige record staat op 3,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. In theorie kan de B12 69/EV dit al, maar de raceauto moet dit nog wel officieel bewijzen.

Bron: Telegraaf

Foto: Dave Hamster via flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit