Gigi is hier: 's werelds eerste opvouwbare elektrische scooter

18-05-2016 10:29 | Door: Eelco Brandes

De Gigi is in ons land. Dit is geen Griekse Adonis, maar de eerste opvouwbare elektrische scooter ter wereld. Deze weegt slechts 30 kilo, rijdt 25 kilometer per uur en laadt in drie uur tijd op in een gewoon stopcontact.

De Gigi is een nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossing voor onder meer forenzen, recreanten, binnenstadbewoners én zakelijke rijders. Door zijn vouwconstructie is de ingeklapte scooter even groot als een koffer (84 x 73 x 33 centimeter). De berijder kan het voertuig daardoor meenemen in de trein en de metro, op de boot of in de auto.

Geen schadelijke stoffen

De elektrische scooter stoot bovendien geen schadelijke stoffen uit en speelt in op het actuele beleid om de uitstoot van fijnstof in de binnensteden sterk terug te dringen, onder meer door het verbieden van scooters die op benzine rijden.

Opladen kan in elk stopcontact en kost slechts drie uur. Op een volle accu kan de rijder een uur lang rijden.

Verkoop

De scooter is direct leverbaar en komt in verschillende kleuren. De standaardversie van de Gigi kost € 3.995, inclusief btw.

Bekijk hieronder meer over de eerste opvouwbare scooter:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gigiscooter.nl | Foto: Gigiscooter.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit