Audi komt met elektrische SUV en zelfrijdende A8

19-05-2016 12:00 | Door: Eelco Brandes

Er staat volop duurzame innovatie bij Audi op stapel. Zo ontwikkelt het bedrijf een elektrische SUV en wordt een A8 gelanceerd met piloted-driving-autonome techniek.

Dat zei Audi-CEO Rupert Stadler tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, schrijft Autoweek. “We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een grote volledig elektrische auto. Het gaat om een sportieve SUV met een bereik van meer dan 500 kilometer die in 2018 op de markt verschijnt”, aldus de topman.

De nieuwe elektrische SUV gaat In Brussel van de band lopen. Vanaf 2018 wil Audi ook ieder jaar een nieuw elektrisch model presenteren.

Autonome auto

Verder wist Stadler te melden in 2017 een compleet nieuwe A8 wordt gelanceerd. Het zal Audi's eerste in serie geproduceerde model zijn dat beschikt over autonome piloted-driving-autonome techniek. In 2025 wil Audi een volledig autonome auto in het gamma hebben.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Autoweek | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit