Brengt subsidie elektrisch rijden in Duitsland naar een hoger plan?

20-05-2016 12:07 | Door: Eelco Brandes

Duitsland wil in 2020 1 miljoen elektrische auto’s op de Autobahn hebben. Subsidies moeten een boost geven.

Met 50.000 elektrisch aangedreven auto’s op een totaal wagenpark van 45 miljoen is Duitsland geen voorloper in elektrisch rijden, meldt Carros.nl. In 2020 moet ruim 2 procent van de auto’s (deels) elektrisch zijn, vindt de Duitse overheid.

Wie vanaf komende juni een volledig elektrisch aangedreven auto koopt, krijgt een korting van € 4.000

Van 50.000 auto’s naar 1 miljoen in een jaar of vier is een behoorlijke opgave. De Duitse overheid wil dat bewerkstelligen door € 1,2 mrd voor subsidies uit te trekken. Wie vanaf komende juni een volledig elektrisch aangedreven auto koopt, krijgt een korting van € 4.000.

Laadinfrastructuur

Hybride-rijders kunnen rekenen op een aanschafprijs die € 3.000 lager ligt dan normaal. De Duitse overheid krijgt bijval van alle grote Duitse automerken die de maatregel voor de helft gaan financieren.

Om de verwachte groei in goede banen te kunnen leiden, gaat er ook nog eens € 300 mln naar het flink uitbreiden van de laadinfrastructuur.

Nederland

In Nederland zijn er ook subsidiemogelijkheden voor elekrtische rijders. De aanvraag ervan loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Carros.nl | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaam BV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit