Waarom Uber zelfrijdende auto’s test in de Verenigde Staten

20-05-2016 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Uber maakt deze week bekend zelfrijdende auto’s te testen in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Hiermee zegt het bedrijf de veiligheid in het verkeer te bevorderen.

In het Uber Advanced Technologies Center (ATC) in Pittsburgh test het concern de hybride Ford Fusion, die landkaartgegevens moet verzamelen en autonoom moet rijden. Met zijn zelfrijdende modus moet er echter nog wel een menselijke bestuurder aanwezig zijn die het systeem in de gaten houdt.

Een vloot van duurzame, zelfrijdende taxi's

Betaalbaar en toegankelijk

De zelfrijdende Uber ATC-auto beschikt over onder meer radarsensoren, laserscanners en hogeresolutiecamera’s om de stedelijke omgeving tot in het detail in kaart te brengen. Volgens Uber biedt de zelfrijdende auto mogelijkheden voor het bevorderen van de veiligheid in het verkeer. Verder liggen er volgens Uber kansen om openbaarvervoersystemen betaalbaar en toegankelijker maken voor de reiziger.

Eerder heeft Uber-CEO Travis Kalanick gezegd 500.000 zelfrijdende Tesla’s te willen kopen als de autobouwer deze zou maken. Hiermee wil Uber een vloot van duurzame, zelfrijdende taxi’s opbouwen, doordat chauffeurs verreweg de grootste kostenpost zijn voor het bedrijf. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Uber | Foto: Uber (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit