Fastned haalt via nieuwe beurs € 3 mln op voor snellaadstations

elektrische auto opladen

24-05-2016 09:49 | Door: Erik Verheggen

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in de eerste vijf weken van zijn notering aan de nieuwe beurs Nxchange 3,07 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald.

Het bedrijf meldt dat 307.473 nieuwe certificaten van aandelen zijn uitgegeven tegen een uitgiftekoers van een tientje per certificaat.

Fastned exploiteert in Nederland een netwerk van vijftig snellaadstations. Het nieuwe kapitaal zal daarom worden aangewend voor de ontwikkeling van locaties langs snelwegen, in de grote steden en in het buitenland.

Tesla, Nissan, Opel, Audi en Volkswagen brengen elektrische auto’s op de markt met meer dan 300 kilometer range die snel kunnen laden

Fastned speelt in op de trend van fossiele naar elektrische auto's. Drijvende kracht is volgens het bedrijf de snel dalende prijs van accu’s. Automerken als Tesla, Nissan, Opel, Audi en Volkswagen brengen de komende twee jaar elektrische auto’s op de markt met meer dan 300 kilometer range die snel kunnen laden.

Snellaadstations zijn daarnaast van belang voor de alleen in Nederland al meer dan 6 miljoen huishoudens die geen eigen oprit hebben en zijn aangewezen op publieke laadinfrastructuur. Deze mensen kunnen met deze nieuwe generatie auto’s en snellaadstations in 20 minuten voldoende stroom laden om een week te kunnen rijden.

Snellaadstations in en rondom de grote steden van China laten volgens Fastned vandaag al zien dat dit elektrische auto’s voor een veel grotere groep toegankelijk maakt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Fastned | Foto: Fastned

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit