Volkswagen mikt op elektrificatie en wil batterijfabriek

27-05-2016 12:18 | Door: Eelco Brandes

Volkswagen gooit het roer om. De autofabrikant verschuift zijn focus steeds verder in de richting van elektrische auto's of modellen met een plug-inhybride-aandrijflijn. Ook wil het bedrijf een eigen batterijfabriek bouwen.

Dat schrijft Handelsblatt. Medio juni presenteert Volkswagen zijn Strategy 2025, de toekomstplannen voor het merk. Elektrificatie speelt een grote rol in de toekomst van het merk, zo wordt verwacht.

Een eigen batterijfabriek zou Volkswagen nagenoeg onafhankelijk maken van accufabrikanten als Samsung en Panasonic.

Volkswagen hoopt met een nieuwe focus op (semi-) elektrische auto's niet alleen zijn modellenaanbod te verbreden, maar ook een positiever imago te kweken na Dieselgate.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Handelsblatt | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit