Eerste zero emissie-waterstofbus in het ov is een feit

31-05-2016 14:29 | Door: Eelco Brandes

Gelderland is de eerste provincie waar vanaf deze zomer zero emissie-waterstofbussen gaan rijden. De komende jaren volgen meer steden en regio’s dit voorbeeld.

Op 17 juni wordt in Arnhem het prototype van een nieuwe generatie waterstofbussen gepresenteerd. De bus gaat deze zomer al in de dienstregeling van ov-bedrijf Syntus rijden.

De 12 meter lange bus is gebouwd door de Poolse bussenbouwer Solbus en maakt gebruik van een brandstofcelsysteem van HyMove. Dit systeem zorgt voor de elektrische energie zorgt.

Vervolg

De nieuwe generatie waterstofbussen is een vervolg van het Arnhemse HyMove-project, waarmee tussen 2009 en 2013 praktische ervaring werd opgedaan met het rijden op waterstof. Voor het tanken van de eerste waterstofbus en enkele waterstofauto’s kreeg Arnhem destijds het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Hymove | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit