Waarom Volkswagen 1 miljoen elektrische auto’s moet verkopen

01-06-2016 07:52 | Door: Eelco Brandes

Volkswagen Group verwacht tegen 2025 jaarlijks wereldwijd 1 miljoen elektrische en plug-in hybride auto’s te moeten verkopen. Dat is nodig om aan de CO2-emissie-eisen te kunnen voldoen.

Dat meldt Automotive News Europe. Alle autofabrikanten moeten de komende jaren over hun totale autoverkopen voldoen aan een gemiddelde maximale CO2-uitstoot.

Volkswagen kwam tot het aantal van 1 miljoen auto's door de CO2-limiet te extrapoleren, waar het bedrijf verwacht in 2025 aan te moeten voldoen. Daarbij is ook gekeken naar wetsvoorstellen in China.

Eind dit jaar heeft de Volkswagen Group naar verwachting in totaal 103.000 elektrische en plug-in hybride auto’s verkocht. Dit is het totaal sinds de fabrikant startte met de verkoop.

Vergelijking

Ter vergelijking: Toyota verkocht alleen vorig jaar al 75.400 Prius plug-in hybride auto's. En Renault-Nissan verkocht vorig jaar 85.000 elektrische auto's.

Volkswagen Group heeft op dit moment drie elektrische auto’s op de markt en zes plug-in hybrides. In 2020 moet het aantal stekkermodellen zijn gegroeid naar twintig.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Automotive Europe | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit