Better Place levert $12 miljoen op

Better Place levert $12 miljoen op

12-07-2013 11:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Better Place, de Israëlische bouwer van laadstations voor elektrische auto's die eerder een faillissement aanvroeg, is voor $12 mln (€9,1 mln) verkocht aan Sunrise Group.

Better Place bouwde laadstations waarbij batterijen konden worden verwisseld. Zo konden eigenaren van elektrische auto's binnen vijf minuten weer de weg op. Helaas lukte het Better Place niet om winst te maken. Sinds de oprichting in 2007 maakte het bedrijf $823 mln (€625 mln) verlies en verkocht het slechts 950 elektrische auto's. In mei dit jaar vroeg Better Place een faillissement aan.

Better Place is nu echter voor $12 mln (€9,1 mln) verkocht aan Sunrise Group. De baas van Sunrise Group, Yosef Abramowitz, toonde al eerder interesse in Better Place. Sunrise Group betaalde $4,9 mln (€3,7 mln) voor het Israëlische deel van de bezittingen, en $6,9 mln (€5,2 mln) voor het intellectuele eigendom.

Elektrische auto's met verwisselbare batterijen en varianten met geïntegreerde batterijen bestaan momenteel naast elkaar. Toen Better Place in mei faillissement aanvroeg, leek het systeem met geïntegreerde batterijen en snelle laders de norm te worden. In juni echter presenteerde de succesvolle producent van elektrische auto's Tesla een eigen systeem voor het wisselen van batterijen. Door die actie van Tesla, gecombineerd met de overname van Better Place, lijkt het verwisselen van batterijen weer een kans te krijgen in de markt.

Bron: Cleantechnica Foto: Stevage via Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit