10.000 elektrische auto's in Nederland

10.000 elektrische auto's in Nederland

12-07-2013 12:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eind juni werd in Nederland de grens van 10.000 elektrische voertuigen doorbroken. Om precies te zijn waren er 10.049 elektrische voertuigen geregistreerd.

Het gaat hier om alle soorten elektrische voertuigen, met uitzondering van brom- en snorfietsen. Personen- en bestelauto's zijn goed voor 93 procent van het totale aantal elektrische voertuigen in Nederland. 70 procent van deze voertuigen is plug-in hybride.

Eind 2012 reden er nog ongeveer 7.500 elektrische auto's rond in Nederland. Het kabinet wil dat er in 2015 15.000 tot 20.000 elektrische voertuigen rondrijden in Nederland. Met de huidige groei ziet het er naar uit dat dit streefgetal gehaald gaat worden.

Vanaf september begint Fastnet aan de bouw van een landelijk dekkend snellaadnetwerk in Nederland, dat in 2015 opgeleverd moet worden. Het rijden van een elektrische auto zal met een dergelijk netwerk van snelladers een stuk makkelijker en aantrekkelijker worden.

Bron: AgentschapNL Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit