GE neemt een belang in stroomopslagbedrijf Sonnen

08-06-2016 07:11 | Door: Eelco Brandes

General Electric Ventures heeft een fors belang genomen in de Duitse start-up Sonnen dat stroomopslagsystemen voor duurzame energie produceert voor huishoudens. Het zou gaan om een investering van ongeveer € 50 mln.

Volgens Jonathan Pulitzer, de ceo van GE Ventures draagt Sonnen bij aan het hervormen van de energie-industrie met schone en betaalbare energie, schrijft Financial Times.

Een batterijsysteem van Sonnen kost gemiddeld € 7.000 tot € 8.000 en bespaart de eigenaar 80 procent op zijn energierekening. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een virtueel netwerk waarmee gebruikers tegen een maandelijkse bijdrage, het overschot aan energie tegen een gereduceerde prijs kunnen doorverkopen.

Beter dan Tesla

Met zijn batterijsystemen weet de Duitse start-up die in 2010 werd opgericht grote concurrenten zoals Tesla en Samsung voor te blijven op de Europese markt. In het eerste kwartaal wist het bedrijf 11.000 energieopslagsystemen te verkopen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Financial Times | Foto: Sonnen (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit