Startgids helpt bedrijven bij overstap naar elektrisch vervoer

Startgids helpt bedrijven bij overstap naar elektrisch vervoer

17-07-2013 10:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

AgentschapNL heeft een startgids uitgebracht om bedrijven te ondersteunen bij hun vragen over een overstap naar elektrisch vervoer.

Elektrisch vervoer is in opmars. Steeds meer fabrikanten komen met hybride, plug-in hybride of elektrische auto’s. Daarnaast komen er steeds meer oplaadpunten die elektrisch rijden wel bevorderen, maar hoe ze werken is vaak niet direct duidelijk.

Veel bedrijven willen wel één of meer elektrische voertuigen kopen, maar weten bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn. Of ze hebben vragen over de (fiscale) voordelen van elektrisch rijden.

Zo veel vragen en een zoektocht naar informatie kan zorgen voor terughoudendheid bij bedrijven om over te stappen, AgentschapNL hoopt hierin te kunnen ondersteunen.

De startgids

Met de ‘Startgids voor bedrijven’ geeft Agentschap NL ondernemers antwoord op veelgestelde vragen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om over te stappen naar elektrisch vervoer.

De gids behandelt kort en krachtig de praktijk van elektrisch vervoer. De kosten en (fiscale) voordelen staan overzichtelijk op een rijtje. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel.

Ook het opladen van het voertuig en de beschikbaarheid van laadpunten komen aan bod. Praktijk- en rekenvoorbeelden maken de overwegingen om wel of niet te kiezen voor elektrisch vervoer nog concreter.

Bron: AgentschapNL

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit