LAPD verkiest BMW i3 als duurzame patrol car boven Tesla

bmw i3 lapd

09-06-2016 13:52 | Door: Erik Verheggen

Duurzaamheid doet definitief zijn intrede in de vloot iconische, zwart-witte patrol cars van de LAPD. De politie van Los Angeles heeft 100 BMW i3’s besteld.

Dat maken de LAPD en BMW bekend. De politiemacht van de stad in Californië heeft de i3 geselecteerd na een aantal testen met elektrische auto’s. De handhavers kiezen voor de BMW op basis van efficiëntie, prijs en betrouwbaarheid.

De stad kiest voor een Duitse auto boven de Tesla Model S, iets dat nu zal moeten worden uitgelegd aan de Amerikaanse achterban. De i3 heeft volgens de website Mashable echter ook een Amerikaans tintje: de koolstofcomposieten waaruit de auto is opgetrokken, worden geproduceerd in een Amerikaanse fabriek die gebruikt maat van waterkracht.

bmw i3 lapd

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BMW North America, LAPD, Mashable | Foto's: BMW

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit