Autonoom rijden in 2035: 21 miljoen auto’s wereldwijd

10-06-2016 07:15 | Door: Eelco Brandes

21 miljoen, zoveel autonome auto’s rijden er in 2035 wereldwijd rond. In 2025 zijn dat er al in totaal 600.000.

Dat verwacht het internationale informatie- en adviesbureau IHS Automotive. Tussen 2025 en 2035 gaat de markt voor autonome auto's enorm groeien. De markt zou in die periode de zelfstandig rijdende auto gaan omarmen, met uiteraard positieve gevolgen voor de verkoopcijfers.

In de Verenigde Staten worden volgens het adviesbureau omstreeks 2020 een paar duizend autonome auto's verkocht. Daarna groeien de verkopen stevig.

In 2035 moeten in de Verenigde Staten 4,5 miljoen autonome auto's rondrijden. Ook voor Europa is een verwachting gegeven. In 2035 moeten in West-Europa ruim 3 miljoen en in Oost-Europa 1,2 miljoen autonome auto's te vinden zijn. Voor Afrika staan anno 2035 1 miljoen autonome auto's op de lijst.

Koploper

China is in 2035 de koploper qua autonoom rijden. Voor dit land staat het aantal in 2035 op de weg zijnde autonome auto's op 5,7 miljoen. Met name de interesse in de nieuwste technologieën moet de verkopen daar stuwen. In Japan en Zuid-Korea zijn er tegen 2035 naar verwachting samen 1,2 miljoen autonoom rijdende auto's op de weg te vinden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: IHS Automotive | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit