Tesla maakt nieuw instapmodel fors goedkoper

15-06-2016 09:21 | Door: Eelco Brandes

Tesla introduceert de vernieuwde Model S in Nederland. Behalve subtiele uiterlijke wijzigingen is ook de 60 kilowattuur-versie terug in het aanbod. Daarmee daalt de instapversie duizenden euro’s in prijs.

Toen de Tesla Model S geïntroduceerd werd, was hij ook leverbaar met een 60 kilowattuur accupakket. Toch kozen veel kopers voor de duurdere 85 kilowattuur variant.

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd de instapper vervangen door een versie van 70 kilowattuur, maar met de komst van het nieuwe model levert Tesla hem weer met 60 kilowattuur, meldt Zerauto.

Topsnelheid

Dat accupakket is goed voor een range van ongeveer vierhonderd kilometer. Tesla vraagt minimaal 78.000 euro voor de auto.

De sprint van 0 naar 100 kilometer per uur neemt 5,8 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 210 kilometer per uur. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Zerauto | Foto: Tesla (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit