Cohere haalt € 300.000 binnen voor slim laadsysteem

14-06-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Cohere Energy Solutions heeft een investering opgehaald van drie ton. Hiermee kan de start-up zich verder richten op de ontwikkeling van zijn slimme laadsysteem.

Cohere heeft met de vierde generatie van de zogeheten Energy Manager Maxem deze maand de eerste pilots gedraaid. Het techniekbedrijf richt zich met deze vierde generatie op een bredere markt.

Naast het oorspronkelijke smart-chargen van de elektrische auto stelt het vernieuwde systeem de huisgebruiker in staat zijn huis volledig duurzaam te maken. De microcomputer die aangesloten is in de meterkast meet en stuurt alle energiebronnen in huis aan.

Lokale smart grid

De elektrische auto, zonnepanelen, warmtebuffer en thuisbatterij worden met elkaar verbonden en transformeren zo het huis in een lokale smart grid. Op deze manier maakt de huiseigenaar volgens Cohere altijd optimaal gebruik van zijn eigen duurzame energie.

"Ons doel is om ieder huis en elke elektrische auto 100 procent duurzaam te maken. Deze investering gaat ons helpen die visie te realiseren”, aldus Jan Willem Heinen, CEO Cohere

Taxi's

Vorig jaar zette Cohere een slim laadsysteem in voor elektrische taxi’s bij Schiphol. Hierdoor kunnen deze dertig procent sneller laden.

SchipholTaxi is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de slimme technologie waarbij vier DC snelladers en twintig normale AC laadpunten optimaal op elkaar zijn afgestemd. Zodoende kunnen de 96 elektrische taxi’s dagelijks dezelfde ritten aan als dieseltaxi’s.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Cohere | Foto: Tesla Motors (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit