Mercedes gaat all the way: ieder model elektrisch

mercedes

14-06-2016 14:02 | Door: Eelco Brandes

Mercedes kiest voor de groene weg. Het autobedrijf gaat van alle modelseries een elektrische variant maken. Dit betreft een primeur in de auto-industrie.

Van sommige autotypen gaat Mercedes zelfs een hybride model maken, zo meldt het bedrijf op de website Cnet.com. Het Duitse bedrijf ontwikkelt een accu die de auto een afstand van 500 kilometer laat afleggen.

Stap voor stap

Mercedes investeert de komende twee jaar in totaal € 7 mrd voor de innovaties. “Stap voor stap zullen we alle Mercedes-Benz personenauto’s elektrificeren,” aldus prof. dr. Thomas Weber, bestuurslid van Daimler AG. 

Als eerste komen de Duitsers met nog een paar extra modellen die hybride worden, te weten de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E350 e.

Voetsporen

Mercedes is niet de enige autofabrikant die heil ziet in elektrisch rijden. Ook onder meer Volvo, Volkswagen, Nissan en Audi hebben grote plannen in deze tak van sport en treden daarmee in de voetsporen van koploper Tesla.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cnet.com | Foto: Mercedes.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit