Smart gaat voor 'helemaal hybride' in elektrisch rijden

smart

17-06-2016 09:05 | Door: Eelco Brandes

Smart gaat volledig over op elektrisch rijden. Daarmee heeft het dochterbedrijf van Daimler een wereldwijde primeur.

Dat meldt Evobsession. Een elektrische Smart is geen nieuwigheid, want de vorige generatie Fortwo kreeg al een batterij achterin geplaatst. Voor een nieuwe generatie Smart-auto’s gaat het bedrijf echter een stap verder, want elk model in de line-up - toegegeven; maar drie stuks - gaat aan de elektrokracht.

Waardoor Smart in principe het eerste merk wordt dat al zijn modellen aanbiedt met een motor die werkt op brandstof én een motor die gebruikmaakt van elektriciteit.

Lancering

Het eerste nieuwe Smart-model wordt dit jaar eerst op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd. In de VS was één op de vier verkochte Smart Fortwo's al een elektrische variant. In 2017 volgt de lancering in Europa. 

Over de range en kracht van de batterij laat Smart vooralsnog niets los. Wel dat deze afkomstig is van het Duitse Accumotove en dat de elektromotor gebouwd wordt door Renault in Frankrijk.

Eerder liet ook al Mercedes weten elk model uit de autostal straks elektrisch aan te gaan bieden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Evobsession | Foto: Atomic Taco, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit