Laadpalen niet in handen van tankstations

Laadpalen niet in handen van tankstations

25-07-2013 16:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Laadpalen voor elektrische auto's langs de snelweg blijven uit handen van de tankstations.

Dat schrijft NU.nl op basis van een uitspraak van de rechtbank in Den Haag. De rechtbank heeft donderdag geoordeeld in een zaak die pomphouders hadden aangespannen tegen de Nederlandse Staat.

In een eerder stadium heeft de overheid de exploitatie van laadpalen langs snelwegen gegund aan onder andere ANWB, Liander en Fastned. Onterecht, vonden de pomphouders die zich hadden verenigd in de Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR). Zij vonden dat zij het exclusieve recht hadden op het exploiteren van oplaadpunten tot op zijn minst 2024.

Die eerdere afspraak had echter alleen betrekking op fossiele brandstoffen en niet op elektriciteit, zo oordeelde de rechters in Den Haag.

Foto: Rin... via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit