Deutsche Bahn heeft volautomatische treinrit vanaf 2021

20-06-2016 07:06 | Door: Eelco Brandes

Over een jaar of vijf gaat de Duitse Bahn (DB) volautomatisch treinritten uitvoeren. De eerste proefprojecten zijn al aan de gang.

Dat zegt DB-CEO Rüdiger Grube tegenover Zeit. "Ik denk dat we in 2021, 2022 of 2023 zo ver zijn dat we volautomatisch in delen van ons netwerk kunnen rijden", aldus de CEO van Deutsche Bahn.

De techniek voor autonoom rijden is voor snelle en langzame passagierstreinen en goederentreinen moeilijker dan metro’s, zegt Grube. “Maar het is mogelijk. De eerste proefprojecten zijn dus reeds begonnen."

Andere projecten

In Duitsland zijn er nog maar een aantal projecten waarbij trams autonoom rijden. Zo rijdt lijn 3 in Nürnberg sinds 2008 zonder bestuurder. Enkele jaren langer actief is de zogeheten Hochbahn SkyLine, die dagelijks 25.000 passagiers automatisch vervoerd op de luchthaven van Frankfurt.

Wereldwijd zijn het tot nu toe vooral de voorsteden en ondergrondse spoorwegen waar autonoom wordt gereden, zoals in Rijsel, Vancouver of Londen.

Zelfrijdende auto's

Eerder liet DB ook al weten te gaan inzetten op zelfrijdende auto's. Dit om personen van en naar het station te vervoeren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Zeit | Foto: DB (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit