Deze gloednieuwe Toyota heeft zonnepanelen op het dak

20-06-2016 12:02 | Door: Eelco Brandes

De nieuwe generatie Toyota Prius plug-in hybride heeft zonnepanelen op het dak. De innovatie kan voor 10 procent in de elektrische actieradius voorzien.

De volgende generatie Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt in de herfst verwacht, meldt Automotive News. Op een aantal markten, waaronder de Europese, wordt de auto aangeboden met optioneel zonnepanelen op het dak. De gehele lengte van het dak wordt dan met de zonnecellen bedekt.

Wanneer de auto stilstaat, wordt de opgewekte energie opgeslagen in het accupakket. Het genereren van energie uit de zonnepanelen gaat gewoon door wanneer de Prius rijdt. De stroom gaat dan naar de accessoires die op stroom werken, zoals de verlichting, raambediening en airco.

Verbruik

Toyota verwacht een (theoretisch) verbruik van 1 op 22 wanneer wordt gereden op benzine. Slim gecombineerd met elektriciteit kan dit verbruik echter dalen naar 1 op 51.

Veiligheid

De optionele zonnepanelen worden voorlopig niet in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Daar voldoet het dak niet aan de veiligheidseisen. Mocht de Prius bij een ongeluk een koprol maken dan kan het glas van de zonnecellen in kleine stukjes uiteen spatten. Toyota heeft nu nog geen hars- of laminaatproduct dat het glas bij elkaar kan houden, maar zegt hard aan een oplossing te werken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Automotive News | Foto: Automotive News (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit