Elektrisch autootje lanceert zich in 1,5 seconde naar de 100

23-06-2016 09:57 | Door: Erik Verheggen

Een Zwitsers studententeam katapulteert zich de recordboeken in. De elektrische raceauto Grimsel accelereert in 1,513 seconde naar 100 kilometer per uur en geeft daarmee de Technische Universiteit (TU) Delft het nakijken.

De Academic Motorsports Club Zurich (AMZ) heeft een filmpje gepubliceerd waarin het oude record wordt verpulverd. Dat was sinds juli vorig jaar met 1,779 seconde in handen van een Duits team. Ter vergelijking: de snelste Tesla Model S met 'ludicrous mode' doet 2,8 seconden over de sprint naar 100 kilometer per uur.

Het vierwielaangedreven autootje is helemaal opgetrokken uit koolstofcomposiet. Grimsel weegt daardoor niet meer dan 168 kilo en levert 140 kilowatt.

TU Delft

De TU Delft heeft ook een elektrische bolide ontwikkeld. Maar op het punt van acceleratie moet die het duidelijk afleggen tegen Grimsel. De Delftse studenten hebben 0,8 seconden langer nodig om naar 100 te schieten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: AMZ

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit