Innovatief: Zweden heeft eerste stuk elektrische snelweg

27-06-2016 15:00 | Door: Eelco Brandes

In Zweden is 's werelds eerste stuk elektrische snelweg aangelegd. Het duurzame project is een samenwerking van Siemens en Scania.

Boven een stuk weg van zo'n 2 kilometer is een bovenleiding aangelegd waaraan daartoe uitgeruste vrachtwagens en elektrische bussen zich kunnen koppelen, meldt Scania. Het systeem heeft daardoor veel weg van de trolleybusmethode.

Twee hybride Scania-vrachtwagens gaan er de komende tijd actief gebruik van maken. Ze kunnen dan hun normale motor uitschakelen en dus zuiniger en schoner rondrijden.

Mijlpaal

Volgens Scania is het project in Zweden 'een belangrijke mijlpaal' in de ontwikkeling van een transportsector die onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Siemens en Scania werken al twee jaar aan het Zweedse project. Onderzocht wordt nog of het systeem in het hele land uitgerold kan worden. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Scania | Foto's: Scania (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit