Openbare laadpaal in gemeente is boost voor elektrische auto

29-06-2016 07:56 | Door: Eelco Brandes

Het beleid van gemeenten heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het aantal elektrische auto’s.  Vooral de variabele 'aantal laadpalen in de openbare ruimte’ zorgt voor meer duurzame auto’s in de gemeente.

Bovendien heeft ook een aanschafsubsidie voor elektrische auto’s een positief effect op het aandeel elektrische auto's binnen een gemeente. Dat blijkt uit een onderzoek dat Decisio en APPM Management Consultants uitvoerden in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Het onderzoek richt zich op de effectiviteit van elektrisch-vervoerbeleid van gemeenten. De onderzoekers maakten een onderscheid tussen volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s.

Pilot

Steeds meer gemeenten stimuleren actief elektrisch rijden, stelt RVO.nl. Ze maken veel openbare laadpunten. Een van de mogelijkheden is het verlengd private laadpunt in de openbare ruimte. Een recente pilot onder vijf gemeenten brengt de kennis en ervaringen rondom zo’n laadpunt in kaart.

In Nederland heeft ongeveer tweederde van de huishoudens geen parkeergelegenheid op het eigen terrein. Deze mensen moeten hun elektrische auto opladen bij een laadpaal in de openbare ruimte.

Lees ook:

Toplijst: 17 hoogvliegers in elektrisch vervoer

Dit zijn 5 hoogtepunten van elektrisch rijden in Nederland

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit