Duurzame veerboot naar Texel is klaar voor vuurdoop

30-06-2016 10:11 | Door: Eelco Brandes

De nieuwe duurzame veerboot genaamd Texelstroom van rederij Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) onderhoudt vanaf eind juli de verbinding tussen het waddeneiland en Den Helder.

Het schip werd woensdag gepresenteerd, meldt De Telegraaf. Met de verwerving van de nieuwe veerboot heeft de rederij gekozen voor het verlagen van energiegebruik en vermindering van CO2-uitstoot.

De duurzame veerboot is zuiniger en schoner dan zijn voorgangers. De combinatie van twee motoren op aardgas en energie opgewekt door zonnepanelen zorgt voor de hybride voortstuwing.

Groene veerboot

De veerdienst wil met de inzet van de Texelstroom zijn steentje bijdragen aan het behoud van het natuurgebied van de Waddenzee, waaraan in 2009 de status van UNESCO Werelderfgoed werd verleend.

De groene veerboot kan 1.750 mensen en 340 personenauto’s vervoeren. Tijdens de overtocht van ongeveer twintig minuten kunnen passagiers gebruikmaken van laptoptafels en stroomvoorzieningen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: De Telegraaf 

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit