€ 5.000 subsidie voor elektrische auto in Den Haag

01-07-2016 12:02 | Door: Eelco Brandes

Een elektrische auto kopen is voor Hagenaren voortaan wel heel aantrekkelijk. De gemeente Den Haag geeft vanaf 1 juli een subsidie van liefst € 5.000.

De subsidie voor een elektrische auto wordt verleend aan particulieren en bedrijven, meldt Omroep West. De gemeente wil zo elektrisch vervoer in de stad stimuleren en is beschikbaar voor bedrijven en particulieren.

Het gaat om een bedrag van € 5.000 bij nieuwe elektrische auto's en € 3.000 bij tweedehands elektrische auto's. De gemeente heeft € 600.000 subsidie beschikbaar gesteld voor de eenjarige regeling, waarvan € 400.000 voor elektrische bestelwagens en taxi's.

Elektrisch vervoer

Den Haag investeert naar eigen zeggen 'meerdere miljoenen' in elektrisch vervoer. Zo zijn er in de Hofstad 550 publieke laadpalen die dagelijks door drieduizend tot vierduizend automobilisten worden gebruikt. De stad voorziet een groei naar tweeduizend publieke laadplekken in 2018. Ook komen in samenwerking met FastNed bij vijf grote uitvalswegen naar de stad snellaadplaatsen.

Megasubsidie

Onlangs werd bekend dat het Nederlandse kabinet de mogelijkheden bekijkt voor het opzetten van een nieuwe subsidieregeling voor elektrische auto’s. Het Nederlandse kabinet zou voor deze maatregelen € 136 mln vrij moeten maken in de begroting. Het voorgestelde subsidiebedrag is fors: € 6.000 in 2017 als consumenten een nieuwe volledig elektrische auto kopen.

Het subsidiebedrag loopt af naar € 1.500 in 2020. Het oplaadtegoed bedraagt € 1.000 en is bedoeld voor mensen die een tweedehands elektrische of plug-inhybride auto kopen. Minister Kamp heeft het Planbureau voor de Leefomgeving ingeschakeld om alle cijfers en het beoogde effect te onderzoeken. Dit najaar moeten de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Voor actuele subsidies zie de website van RVO.nl

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Omroep West | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit