'Elektrische auto’s domineren Brits vervoer in 10 jaar’

04-07-2016 09:35 | Door: Eelco Brandes

Het aantal elektrische auto’s gaat fors groeien in Groot-Brittannië. Over tien jaar is meer dan de helft van de nieuwe auto’s al elektrisch.

Dat voorspelt Go Ultra Low, een ‘campagne' van de autosector en de overheid om het Britse wagenpark zo schoon mogelijk te maken. Als die voorspelling uitkomt, behaalt de huidige regering zijn ambitie om in 2040 alle nieuwe auto’s en bestelwagens elektrisch te laten zijn.

Volgens Go Ultra Low hebben Britse rijders veel belangstelling voor elektrische auto's. Deze bewering wordt ondersteund door het grootste Britse autoblad Auto Express. Op dit moment halen elektrische auto's ook de beste scores in de regelmatige testonderzoeken van Auto Express.

Keerpunt

"De positieve houding en waardering voor elektrische auto's bij hun bezitters in ons onderzoek suggereert een grote verandering in de perceptie van het publiek over dit soort auto's”, zegt hoofdredacteur Steve Fowler van Auto Express.

“We zijn op weg naar een keerpunt voor elektrisch aangedreven auto's. Het is daarom zeker mogelijk dat elektrische auto's in 2027 de markt zullen domineren."

Vorig jaar werden in Groot-Brittannië 28.000 elektrische auto's op kenteken gezet. In de eerste helft van dit jaar liggen de verkopen echter al weer een stuk hoger dan in 2015, wat mede te danken is aan de subsidies die ook op de Britse autokoper liggen te wachten als die een elektrische auto aanschaft.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Go Ultra Low | Foto: Go Ultra Low (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit