Innovatief uitlaatfilter voorkomt CO2-uitstoot auto’s

Innovatief uitlaatfilter voorkomt CO2-uitstoot auto’s

12-08-2013 08:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een innovatief filter dat op bijna elke auto te plaatsen is reinigt de uitlaatgassen van (bijna) alle CO2-uitstoot.

Auto's worden steeds efficiënter en schoner, maar nog steeds dragen hun uitlaatgassen significant bij aan de opwarming van de aarde. Nu is daar de CO2ube (spreek uit: C-O-tube) uit Nashville, Tennessee. De CO2ube is een filter dat met algen, zonlicht en natriumhydroxide bijna alle CO2 uit je uitlaatgassen haalt. Het filter werkt met een biochemisch proces dat CO2 via fotosynthese omzet in onschuldige suikers en zuurstof.

De retailprijs van de CO2ube zal ongeveer $60 zijn, maar op het crowdfundingplatform Kickstarter kan je hem vooralsnog bestellen voor $45. Een filter kan ongeveer 8 tot 10 weken gebruikt worden, volgens Param Jaggi, de uitvinder van de CO2ube en eigenaar van startup Ecoviate. Het is nog niet bekend met wat voor gereden afstand dat overeenkomt.

Naast milieuvriendelijk en goedkoop is de oplossing ook nog makkelijk: de CO2ube is binnen een minuut te vervangen en hij past op bijna elke uitlaat.

Foto: Nate Luzod via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit