Brom- en snorfietsen demonteren via de brommerhandel

05-07-2016 07:37 | Door: Eelco Brandes

De bromfietshandel gaat snorfietsen, brommers en scooters inzamelen om ze te laten demonteren.

Overheid en branche hebben afgesproken zoveel mogelijk brommers en scooters door erkende demontagebedrijven te laten demonteren. Daarom is de wet gewijzigd en kunnen vanaf 1 juli 2016 ook voertuigbedrijven met een erkenning 'bedrijfsvoorraad' van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) snorfietsen, brommers en scooters afgedankte exemplaren innemen en de oude eigenaar vrijwaren.

Met deze wijziging verwachten overheid en bedrijfsleven naar eigen zeggen het hergebruik van onderdelen en het verantwoord verwerken van afgedankte snorfietsen, brommers en scooters te bevorderen. 

De handel moet er dan wel voor zorgen dat een RDW-erkend demontagebedrijf de afgedankte bromfietsen binnen vier weken demonteert. Dit kan voor aangesloten bedrijven via de ophaaldienst van stichting SRN (Scooter Recycling Nederland). Handelaren en demontagebedrijven kunnen ook zelf voor het transport zorgen.

580 demontagebedrijven

Jaarlijks worden 25.000 snorfietsen, brommers en scooters afgedankt. In Nederland zijn circa 580 RDW-erkende demontagebedrijven. Van minstens veertig bedrijven is bekend dat zij afgedankte bromfietsen demonteren. Zo'n 1.000 brommerhandelaren hebben een RDW-erkenning bedrijfsvoorraad.

Lees ook: Top 13: veranderingen op komst voor autorecyclingbranche

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RDW/ANP | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit