Finse ‘gamechanger’ wil elektrische bus in Nederland

elektrische bus

06-07-2016 10:04 | Door: Eelco Brandes

De Finse startup Linkker Bus heeft grote plannen om zijn elektrische bus in ons land te lanceren. Het bedrijf heeft Nederland als een van haar sleutelmarkten aangewezen.

Dat schrijft OV Pro. Volgens Erik van der Staak, de Nederlandse business developer van Linkker, heeft het bedrijf een propositie die een gamechanger is voor de markt van de elektrische bus. “Tienjarige contracten kunnen nu al met Linkker bussen kostenneutraal worden gereden.”

Van der Staak: “Als de concessievoorwaarden verbeteren, en de elektrische bus net als trams en lightrail worden beschouwd, met een levensduur van tot ongeveer 25 jaar, dan zijn op termijn kostenreducties van 50 procent mogelijk.”

West-Europese steden

De Linkker elektrische bus rijdt nu al al in de steden Espoo en Helsinki in Finland en rijden deze zomer ook in de Deense stad Kopenhagen en in het najaar in de Finse stad Turku, maar directeur Kimmo Erkkilä ziet voor zijn bussen ook kansen in West-Europese steden zoals Parijs en Amsterdam. Diverse regio's in Nederland zetten stappen om schoon busvervoer te realiseren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: OV Pro | Foto: Public Domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit