Bij voorkeur een Prius voor de Russische autodief

Bij voorkeur een Prius voor de Russische autodief

14-08-2013 10:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Gemotiveerd door strengere milieuwetgeving in Moskou, zijn professionele autodieven in Nederland op strooptocht naar hybride auto's.

Dat zegt het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) in de Volkskrant. De cijfers van het VBV tonen een stijgende interesse uit vooral het Oostblok naar hybride auto's. Met name diverse modellen uit het Toyota-concern, zoals de Prius en de Lexus 200, 400 en 450, blijken populair, zegt Rob Smitskamp van het VBV. De Volkswagen Golf blijft overigens de meest gestolen auto.

Dit jaar staat de teller al op 66 voor de Prius en 55 voor de duurdere modellen van Lexus. Smitskamp stelt dat de belangstelling voor de Prius stijgt door strengere milieuwetgeving in Rusland. Meerdere Russische steden geven subsidies aan gebruikers van hybride auto's. In Moskou wil het gemeentebestuur alleen nog hybride en elektrische auto's als taxi.

Maar zeker niet alle auto's worden gestolen om te worden gebruikt als taxi. Een groot deel van de auto's wordt na aankomst "uit elkaar gerukt'', aldus Smitskamp. "Het gaat ze dan om de accu's en de interieurs. De onderdelen daarvan zijn nauwelijks inwisselbaar voor die van andere auto's.''

Foto: Indabelle via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit